Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie en richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten in de lage rug, buik, bekken- en bekkenbodemgebied.

De klachten kunnen samen hangen met overactieve of onderactieve bekkenbodemspieren, al dan niet in combinatie met coördinatieproblemen, veranderd toiletgedrag, dagelijkse activiteiten, aanwezige aandoeningen of ziekten, psychische factoren en medicijngebruik.
Bekkenfysiotherapie bij oncologische aandoeningen kan zowel voor als na ingrepen/behandeling worden ingezet. Verder bij ongewild verlies van urine en of ontlasting, pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen, ook na bestraling.

Wat kan een bekkenfysiotherapeut voor u betekenen?

Inzicht geven in uw klachten, over oorzaken en gevolgen ten aanzien van uw klacht, Plas- en ontlastingsadviezen, Ademhalingsoefeningen, Oefeningen voor de bekkenbodemspieren, Functieverbetering van rug, heupen en/of bekken en Houding en beweegadviezen

Vergoedingen

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, is afhankelijk van uw aanvullende pakket en kan per verzekeraar verschillen. Informatie hierover vindt u in uw polisvoorwaarden.
Heeft u klachten ten gevolge van een aandoening of operatie die valt onder de chronische aandoeningen, krijgt u vanaf de 20e behandeling een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Informeer hierover bij uw fysiotherapeut of zorgverzekering.

Ongewenst urineverlies
Met een verwijzing wegens ongewenst urineverlies worden 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Voor zorgkosten uit de basisverzekering geldt een wettelijk verplicht eigen risico.

Voor het kiezen van de juiste zorg bij u in de buurt kijkt u op onze zorgkaart!

Scroll naar boven