Oncoreflex

OncoReflex®
Ondersteunende voetreflexPlus massage bij kanker

Helaas krijgen veel mensen de diagnose kanker te horen. Gelukkig overleven velen deze ziekte, maar houden ze wel last van gevolgen van de ziekte en de behandelingen hiervoor. Voor alle mensen, zowel tijdens als na de behandelingen en ook in de palliatieve of terminale fase, kan OncoReflex® een heilzame ondersteuning bieden in de vorm van speciale voetreflex massages.

Door deze massages kom je tot rust en voel je innerlijk welzijn. De massages zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van leven. Warmte en persoonlijke aandacht gecombineerd met professionele gerichte massages zorgen voor een fijne totaalbeleving.

OncoReflex® massage als ondersteuning

Tijdens verschillende fasen van het ziekteproces kunnen massages ondersteuning bieden, volledig aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. OncoReflex® massages tijdens de reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn bedoeld als ondersteuning en in geen enkel opzicht bedoeld als behandeling. De zachtheid van voetreflex massages en de persoonlijke aandacht die je daarbij krijgt, worden als heel prettig ervaren. Deze massages geven veiligheid en warmte, waarvan men echt kan genieten, kalmeren en ontspannen.

De 4 fasen bij OncoReflex®

De reguliere behandelfase: De diagnose kanker is gesteld. Het reguliere behandelplan is gemaakt en al snel volgt er een operatie, bestraling en/of chemotherapie. De Oncoreflex® massages zijn erop gericht om de bijwerkingen van de reguliere medische handelingen te verlichten.
De herstelfase: De reguliere medische behandelingen zijn achter de rug. De Oncoreflex® massages zijn er nu op gericht om het herstel te bevorderen en het immuunsysteem te versterken.
De palliatieve fase: De ziekte is niet meer te genezen. De Oncoreflex® massages zijn er in deze fase op gericht om de kwaliteit van leven te behouden.
Terminale fase: Het levenseinde nadert en de behandeling gaat over in het liefdevol begeleiden om afscheid te nemen van het aardse leven. Vanuit een liefdevolle houding, waarin ruimte is voor alle gevoelens en emoties, helpt Oncoreflex® massage om dichterbij je gevoelens te komen en aanwezig te zijn in het verdriet, de pijn of boosheid, zodat je uiteindelijk je innerlijke rust vindt.

Verwijzing en vergoeding

Verwijzing door een (huis)arts is niet nodig. Het is wel verstandig om met de behandelend specialist te bespreken dat je naar een Voetreflex-therapeut gaat voor Oncoreflex massages. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen als je aanvullend verzekerd bent. Om dit zeker te weten adviseer ik om vooraf contact op te nemen met de zorgverzekeraar of op hun website te checken of voetreflex (soms ook reflexzone- of reflexologiemassage genoemd) door de verzekering wordt vergoed.

Voor het kiezen van de juiste zorg bij u in de buurt kijkt u op onze zorgkaart!

Scroll naar boven