Psychologie

Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel kan deziekte kanker u behoorlijk uit uw evenwicht brengen. U kunt te maken krijgenmet problemen zoals angst, onzekerheid, verwarring, depressie, sociale isolatieen meer. De psycholoog helpt mensen en hun naasten (partner, kinderen) om deziekte op een praktische en probleemgerichte wijze emotioneel te verwerken.

Wat kunt u van de psycholoog verwachten?
Tijdens een intakegesprek bespreekt de psycholoog met u wat uw wensen en behoeften zijn. Ook onderzoekt de psycholoog, eventueel aangevuld met vragenlijsten, wat u nodig heeft. Welke behandelmethode het beste bij u past is (mede) afhankelijk van uw wensen, mogelijkheden en uw klachten. De hulp kan ook aansluiten op de zorg van het ziekenhuis en is uiteraard helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie. Naast de therapeutische gesprekken is het ook belangrijk om de kwaliteiten en talenten die u in huis heeft te versterken, zodat u regisseur blijft over uw eigen leven.

Vergoeding:
De vergoeding via uw ziektekostenverzekering is afhankelijk van de indicatie die u krijgt en uw aanvullende verzekering. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar en de psycholoog.

Voor het kiezen van de juiste zorg bij u in de buurt kijkt u op onze zorgkaart!

Scroll naar boven