Massagetherapie

Massage bij kanker

Wanneer je de diagnose kanker krijgt gebeurt er veel met je. Fysiek krijg je vaak te maken met bijwerkingen van de behandeling en de medicatie; je raakt vermoeid en slaapt slechter. Mentaal kunnen gedachten ervoor zorgen dat je spanning en stress ervaart en op gevoelsniveau ga je mogelijk twijfelen aan jouw lichaam en liggen emoties aan de oppervlakte. 

Wanneer je kanker hebt of hebt gehad kan je veel baat hebben bij massages. De massages bieden ontspanning en dienen ter ondersteuning van herstel en vermindering van klachten. Ik stem mijn massages altijd af op de conditie en klachten die je op dat moment ervaart. Naast de rust, die massages brengen, in lichaam en hoofd nemen sommige klachten ook af. Denk hierbij aan vermoeidheid, angst, slapeloosheid en somberheid. Je ervaart inzichten, gevoelens en emoties en maakt contact met wie je van binnen werkelijk bent.

Iedere fase van kanker vraagt om een andere massage. Hands on your Health maakt om die reden onderscheid tussen de volgende groepen:

Tijdens de behandeling: Je wordt behandeld voor kanker. Dit is zowel lichamelijk als geestelijk zwaar. Een massage geeft geen genezing, maar kan je wel ontspanning en verlichting bieden.

Tijdens het herstel: Je bent behandeld voor kanker en de behandeling is aangeslagen. Je kunt echter nog last hebben van diverse klachten. Massage kan hierin verlichting brengen.

Herstel is niet mogelijkDe artsen hebben je verteld dat je niet meer beter wordt. Een confronterende en harde boodschap. Massage kan je helpen ontspannen waardoor je minder last hebt van vermoeidheid en klachten.

Verwijzing en vergoeding

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan worden de massages (afhankelijk van het verzekeringspakket) gedeeltelijk of geheel vergoed.

Scroll naar boven