Verlies- en rouwtherapie & Begeleiding bij afscheid nemen van het leven

Verliezen kun je aan het leven of aan de dood. Vertrouwen in je lichaam verliezen door ziekte, mantelzorger zijn, verliezen door veranderingen in je relatie, verlies van betekenisgeving in het leven.
Of je wilt zorgvuldig met naasten afscheid gaan nemen van het leven.
Iedereen ervaart de rouw op zijn of haar eigen wijze. Er zijn echter een aantal veelvoorkomende klachten gedurende het rouwen: zoals verdriet, een gevoel van eenzaamheid, somberheid en een lusteloos gevoel. Daarnaast ervaren veel mensen slaap- en concentratieproblemen.
De manier van rouwen is afhankelijk van meerdere invloeden en factoren: hoe je geleerd hebt met verlies om te gaan, of je een man of vrouw bent, sociale omgeving, culture tradities en zo zijn er nog meer te benoemen. Iedere verlies -en rouwervaring is uniek.

Wat kun je verwachten van de therapeut?

Door combinatie van verschillende begeleidingsvormen, kan er afgestemd worden met therapie en begeleiding op maat, afhankelijk van de hulpvraag of klacht en jouw persoonlijkheid. Inzicht krijgen en bewustwording staan hierin centraal met als doel om gericht en concreet bij het probleem te komen.
Het verlies wegnemen gaat niet, maar met behulp van verliesbegeleiding ben je in staat je leven weer op te pakken. Of om zelf goed afscheid te gaan nemen van het leven en je naasten.

Vergoeding

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden (deels) de consulten vanuit een aanvullende verzekering mits de therapeut aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding waarop je recht hebt.

Er is geen verwijzing nodig om deze therapie te volgen.

Voor het kiezen van de juiste zorg bij u in de buurt kijkt u op onze zorgkaart!

Scroll naar boven