Sport

In beweging blijven en sporten is belangrijk voor-, tijdens en na de behandeling van kanker. Door uw spiermassa op peil te houden zult u sneller herstellen van de behandeling, meer energie ervaren en minder last hebben van eventuele bijwerkingen. Dit kan vanuit verschillende organisaties in Nijmegen.

Voorbeelden zijn:

• Aqua-Instructie Speciaal voor (ex)- borst kankerpatiënten.
Onder deskundige begeleiding oefeningen doen in het water gericht op het verbeteren van de conditie en schouder- armproblemen
Dinsdag van 12 – 13 uur en donderdag van 14.30 – 15.50 uur
Erica Terpstra Sportfondsenbad, Nijmegen Adres; Kwakkenbergweg 25
Tel:024-3812791
e-mail: nijmegen@sportfondsennijmegen.nl
• Hardlopen met kanker (RCVY RUN) Coach Miranda Boonstra
e-mail: info@rcvryrun.nl www.rcvyrun.nl

Eveline van Dooren – Bongaerts van My Health Club:

‘Als oncologisch fitnessinstructeur richt ik mij op de begeleiding van mensen die de diagnose kanker hebben gekregen. Door alle recente ontwikkeling leidt de behandeling van kanker steeds vaker tot genezing. Uit onderzoek blijkt dat beweging en een gezonde levensstijl bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Begeleid sporten kan hulp bieden bij het verminderen van bijwerkingen die tijdens en na de behandeling van kanker kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheidsklachten en gewrichtsklachten. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de positieve bijdrage van sporten en beweging. Na een behandeltraject is het fijn als mensen in een vertrouwde omgeving kunnen sporten. Ervaring leert dat het fijn is om even uit een medische setting te zijn. Uiteraard is er sprake van overleg met artsen en is een sportmedische keuring indien nodig, zeker mogelijk. ‘ 

Het Sportplan Tegenkracht is een revalidatietraject voor kankerpatiënten dat voor, tijdens en na afloop van een oncologische behandeling kan worden gedaan.

Tegenkracht helpt als (ANBI-geregistreerde) goede doelen organisatie kankerpatiënten om voor, tijdens en na hun behandeling hun fysieke en mentale gesteldheid zo goed mogelijk te behouden en weer op te bouwen. Wij doen dit met een beweegplan op maat, het Sportplan Tegenkracht.

Eveline van Dooren, Coördinator , Stichting Tegenkracht | 06-18 566 588 | eveline.vandooren@tegenkracht.nl | www.tegenkracht.nl

Ik, Miranda Boonstra, ben in 2017 met RCVRY RUN (RECOVERY RUN) gestart. Mijn zus is borstkanker patiënt en ik heb haar begeleid naar de Zevenheuvelenloop; een enorme mijlpaal na jaren van vermoeidheid. Sporten heeft haar geholpen om zich weer mens te voelen. Het wordt steeds duidelijker dat sport en bewegen een positieve invloed hebben tijdens het behandeltraject; het helpt je om fitter door het traject heen te komen en de vervelende bijwerkingen te verminderen.

Ik ben dr in de Bewegingswetenschappen, (niet praktiserend) fysiotherapeut en 16 voudig NL kampioen hardlopen. Alida Leeuw is looptrainer en vitaliteitscoach. We gaan uit van jouw mogelijkheden en stellen jou als persoon en niet als patiënt centraal. De training bestaat uit (hard)lopen of wandelen en kracht- en balansoefeningen. Je hoeft zeker geen ervaren loper te zijn!!!

We trainen elke dinsdag- en vrijdagmiddag van 17:30-18:30 vanaf de atletiekbaan Brakkenstein/Heumensoord.

info@rcvryrun.nl

http://www.rcvryrun.nl

Scroll naar boven